Project Meulesteedsesteenweg

Zoek een ander gebouw
Adres
Meulesteedsesteenweg
Postcode
9000
Wijk
Muide - Meulestede - Afrikalaan
Status
Project in ontwerpfase
Type
Nieuwbouw
Aantal woningen
25
Kenmerk woning
Standaard woningen
Ontwerper
Nero Architecten
Status project
Sociale huur

Over het sociaal woonproject met 25 sociale woningen

Sociale huisvestingsmaatschappij WoninGent ontwikkelt een kleinschalig sociaal woonproject met 14 eengezinswoningen en een appartementsgebouw met 11 appartementen tussen de Meulesteedsesteenweg en de Marseillestraat. Er komen ook 13 parkeerplaatsen op de site aan de zijde van de Meulesteedsesteenweg.

Hoe ziet het woningproject eruit?

Het sociaal woonproject gaat hand in hand met de openbare groenzone. De groenzone zal toegankelijk enaantrekkelijk zijn voor de buurtbewoners.

Eengezinswoningen

Aan de kant van de Meulesteedsesteenweg bouwen we 14 eengezinswoning. De huizen zullen 3 of 4 slaapkamers tellen en 2 of 3 verdiepingen hoog zijn. Elke woning krijgt een eigen tuin, terras en tuinberging. Achter de woningen komt een kruiwagenpad.

Appartementsgebouw

Ter hoogte van de Marseillestraat realiseren we een appartementsgebouw. Het gebouw zal 4 verdiepingen hoog zijn en biedt ruimte aan 11 appartementen. De appartementen zullen 2 of 4 slaapkamers tellen. Elk appartement zal een eigen privéterras hebben. De bewoners krijgen een private fietsenstalling in het gebouw. Rond het appartementsgebouw komt een openbare groenzone.

Openbare groenzone

De groene as met fiets- en wandeldoorsteek door Meulestede wordt doorgetrokken in het sociaal woonproject en maakt zo de aansluiting met de site Marseillestraat. Het sociaal woonproject is ingeplant op deze as, die volledig is opgevat als openbare
groenzone voor de buurt.

Wat gebeurt wanneer?

Volgens de huidige planning starten de bouwwerken in het voorjaar van 2024 en zullen de nieuwe gebouwen eind 2025 klaar zijn.

Documenten

Heb je nog vragen?

Contacteer ons. We helpen je graag verder.