WoninGent levert eerste project op sinds de integratie van de Gentse tak van de sociale huisvestingsmaatschappij ABC

Projectnieuws

In Sint-Amandsberg levert WoninGent het eerste project op van de vroegere sociale huisvestingsmaatschappij ABC. Het is een nieuwbouwproject met 10 duurzame en kwaliteitsvolle woningen. Vanaf april komen de eerste sociale huurders in het appartementsgebouw wonen. 

Ontwerp gebouwen

Het appartementsgebouw in de Halvemaanstraat telt 10 moderne appartementen. De woningen zullen één, twee of drie slaapkamers hebben. Waarvan 3 appartementen zijn aangepast voor rolstoelgebruikers. 
Het gelijkvloers appartement met 2 slaapkamers heeft een private tuin. De andere bewoners kunnen genieten van een lichtrijke gemeenschappelijke binnentuin. Bovenop hebben de meeste appartementen ook hun eigen terras. 
In het gebouw is er een fietsenstalling voor de bewoners en in het binnengebied is er ruimte voor vier parkeerplaatsen. 

Duurzaam en energiezuinig

De woningen werden gebouwd met het oog op de toekomst, waarbij extra aandacht gaat naar duurzaamheid en energiezuinigheid. Het gebouw heeft een E-peil <20. Het dak is voorzien van zonnepanelen die stroom opwekken voor het individuele elektriciteitsverbruik van de bewoners. Daarnaast is er regenwaterrecuperatie voor het waterverbruik in de gemeenschappelijke delen en de toiletten van de appartementen op het gelijkvloers. 


 

Heb je nog vragen?

Contacteer ons. We helpen je graag verder.