WoninGent levert 11 nieuwe sociale woningen op in de wijk Muide-Meulestede

Projectnieuws

In Muide-Meulestede levert WoninGent 11 duurzame en kwaliteitsvolle sociale woningen op. We realiseerden zowel appartementen als eengezinswoningen. Vanaf november komen de eerste huurders in de woningen. 

Ontwerp nieuwe gebouwen

In de Loodsenstraat vervingen we 16 verouderde woningen door nieuwe sociale woningen. Het project bestaat uit 11 moderne woningen. We bouwden 7 huizen met 4 slaapkamers en 4 appartementen met 1 of 2 slaapkamers. Alle huizen hebben hun eigen tuin. De appartementen hebben een terras en berging. Daarnaast heeft het appartementsgebouw een gemeenschappelijke fietsenstalling voor de bewoners. 

Duurzaam en energiezuinig

De woningen werden gebouwd met het oog op de toekomst, waarbij extra aandacht gaat naar duurzaamheid en energiezuinigheid. De daken van de huizen en het appartementsgebouw werden uitgerust met zonnepanelen. Daarnaast werden ook warmtepompen en vloerverwarming geplaatst in alle woningen. Er is ook regenwaterrecuperatie voorzien. Alle 11 woningen voldoen aan de BEN-normen (bijna energie neutraal), deze hebben een E-peil tussen 13 en 22. 

Heb je nog vragen?

Contacteer ons. We helpen je graag verder.