WoninGent bouwt eerste erkende sociale assistentiewoningen in Gent

Thumbnail
Projectnieuws

WoninGent kan uitpakken met een primeur: we bouwden de allereerste erkende sociale assistentiewoningen in onze stad. Het gaat om 19 appartementen in de Jozef Vervaenestraat in Ledeberg. De komst van deze sociale assistentiewoningen is een belangrijke stap om zelfstandig wonen met aangepaste hulpverlening ook betaalbaar te maken voor ouderen met een klein pensioentje of zonder goed gevuld spaarboekje.

Assistentiewoningen zijn woningen voor ouderen die zelfstandig willen wonen, maar toch occasioneel zorg nodig hebben. Ze bieden huisvesting op maat in combinatie met mogelijkheden tot sociale netwerkvorming en zorggaranties. Voor dit laatste luik werkt WoninGent samen met OCMW Gent. Dit betekent dat WoninGent de erkende sociale assistentiewoningen beheert en verhuurt aan oudere sociale huurders die voldoen aan de voorwaarden en dat OCMW Gent de organisatie van de specifieke dienstverlening op zich neemt. 

Het gebouw in de Vervaenestraat beantwoordt aan de bepalingen van het woonzorgdecreet. Er werden immers verschillende ingrepen doorgevoerd, die je niet terugvindt in standaard sociale woningen. 
Zo zijn in gangen en traphallen handgrepen op de muren voorzien. Deze gemeenschappelijke delen zijn ook ruimer en uitgerust met bankjes in de gangen om het sociale contact tussen de bewoners te bevorderen. 
De appartementen zijn geschikt voor personen in een rolstoel met o.a. aangepaste badkamers met handgrepen, een inrijddouche en douchezitje. In elk appartement zijn verder voorzieningen aanwezig voor de plaatsing van een personenalarmsysteem (PAS-systeem) voor noodgevallen. 

Meer info?
De sociale assistentiewoningen in de Jozef Vervaenestraat zijn op dit moment allemaal verhuurd. Heb je interesse om een sociale assistentiewoning te huren? Dan kan je je inschrijven op de wachtlijst. Voor sociale assistentiewoningen zijn er aparte wachtlijsten. Onze collega’s van de verhuurdienst geven je graag meer uitleg en zullen controleren of je aan de voorwaarden voldoet. 

Heb je nog vragen?

Contacteer ons. We helpen je graag verder.