We verlengen onze aangepaste dienstverlening tot en met 3 mei 2020

Bewoners
Kandidaat-huurders

De Nationale Veiligheidsraad heeft de maatregelen tegen het coronavirus verlengd tot en met 3 mei 2020. Dit betekent dat ook WoninGent haar aangepaste dienstverlening verlengt.

Door de uitzonderlijke situatie werken wij momenteel met veel minder medewerkers op kantoor dan gewoonlijk. We vragen aan alle bewoners en kandidaten die digitaal kunnen werken om ons te mailen of om je vraag te stellen via de invulformulieren op onze website. Zo zijn we beter bereikbaar per telefoon voor de bewoners voor wie dit echt nodig is. 

Onze balies zijn gesloten en we ontvangen geen bezoekers meer

Van 14 maart tot en met 3 mei 2020 zijn onze balies gesloten. Je kan nog altijd bij onze verhuurdienst terecht, maar dan via e-mail of telefoon:

We ontvangen geen bezoekers meer. Dit betekent dat we alleen dringende en noodzakelijke sleuteloverdrachten nog doen en dat we de contractbesprekingen stopzetten. 

Is een bezoek uitzonderlijk nodig om sleutels of documenten te overhandigen? Dan gebeurt dit via een sluissysteem. We vragen alle bezoekers om hun handen te wassen of te ontsmetten en om 1,5 meter afstand houden van onze medewerkers. Onze medewerkers bepalen per geval of het om een noodzakelijk en dringend bezoek gaat of niet.
 

We doen alleen dringende herstellingen en onderhoud

Wat zijn dringende herstellingen:

  • Gasreuk in het gebouw.
  • Wateroverlast. Er zijn grote waterlekken in het gebouw.
  • Problemen met de collectieve verwarming. Niemand (of een groot deel van de bewoners) in het gebouw heeft verwarming.
  • Problemen met de watertoevoer. Niemand (of een groot deel van de bewoners) in het gebouw heeft warm/koud water en de oorzaak ligt niet bij Farys (waterleverancier).
  • Problemen met de elektriciteit in algemene delen en de oorzaak ligt niet bij Fluvius.
  • Gevaarlijke situaties zoals panelen of balustrades die los zitten, losse stenen die dreigen te vallen …
  • Zware verstoppingen in de gemeenschappelijke leidingen. Bijvoorbeeld verstoppingen met terugvloei in de toiletten.

 
Moet er dringend een herstelling gebeuren? 

  • Dan kan je bellen naar het nummer 09 235 99 55. Hoor je een bezettoon? Probeer dan later opnieuw. Dit betekent dat onze medewerkers al in gesprek zijn. 

 
Een herstelling aanvragen die niet dringend is, kan je doen:

We zullen de herstellingsaanvraag behandelen, maar we voeren de herstelling momenteel niet uit. We vragen om niet te bellen voor herstellingen die niet dringend zijn en die alleen via de website of via e-mail aan te vragen. Zo kunnen we bewoners met dringende problemen beter helpen. 
 

We doen alleen dringende ongediertebestrijding

Momenteel kunnen wij alleen nog dringende ongediertebestrijding doen, bijvoorbeeld bij bedwantsen of kakkerlakken. Het is dus belangrijk dat alle bewoners helpen om geen ongedierte in hun woning te krijgen:

  • Poets je woning regelmatig en ruim zeker elke avond alle resten van eten op. 
  • Bewaar eten voor jezelf en voor je huisdieren in stevige dozen met een deksel. 
  • Doe je afval in een vuilnisbak met deksel. 

Is er toch ongedierte in je woning? Wacht dan niet en start direct zelf met de bestrijding. Voedingswinkels en winkels voor dierenvoeding zijn nog open. Ook tuincentra en doe-het-zelfzaken mogen terug open. Daar kan je ook nu heel wat producten kopen om ongedierte te bestrijden. 

Heb je kakkerlakken of bedwantsen in je woning? Meld ons dit direct via beheer@woningent.be of via het invulformulier op onze website
 

Onze wijkmonitoren doen geen huisbezoeken meer

Onze sociale dienst doet geen huisbezoeken meer. Maar je kan je wijkmonitor nog altijd bereiken:

 
We organiseren ook tijdelijk geen bijeenkomsten of infomomenten meer. Waren er bijeenkomsten of infomomenten gepland tussen 14 maart en 3 mei? Dan gaan die niet langer door. 
 

Plaatsbeschrijvingen en contractbesprekingen gaan niet langer door

We stellen alle plaatsbeschrijving en contractbespreking uit. We doen alleen nog ingaande plaatsbeschrijvingen in hoogdringende sociale omstandigheden.  

Had je voor 3 mei een plaatsbeschrijving of contractbespreking met onze medewerkers? Dan bellen we je op om dit te bespreken. 
 

Minimale dienstverlening poetsen in de algemene delen 

De gemeenschappelijke delen poetsen kan alleen nog als daar geen bewoners aanwezig zijn. Onze mogelijke werkuren zijn dus beperkt en we concentreren ons vooral op de hoogbouw en de inkomhallen. 

We vragen aan iedereen om ondertussen mee te helpen om de gemeenschappelijke delen proper te houden:

  • Mors je iets in de gang of inkom: kuis het direct op.
  • Heb je afval? Laat afval niet in de gemeenschappelijke delen achter. 
     

Afvalverwerking 

We blijven de afvalcontainers buitenzetten zolang Ivago zijn ophaalrondes verderzet. 

De containerparken zijn gesloten. Grofvuil en sluikstort kunnen dus niet worden afgevoerd. Was er een grofvuilophaling gepland voor jouw gebouw? Dan gaat die niet langer door.

In de mate van het mogelijke verwerken wij deze types van afval met eigen middelen, maar op dit moment werken wij met een minimum aantal personen, dus moeten we prioriteiten stellen. 
 

We werken zoveel mogelijk digitaal 

Als je dit kan, dan vragen we om zoveel mogelijk digitaal te werken: door te mailen of de invulformulieren op deze website te gebruiken. 
 

We vragen om de veiligheidsvoorschriften te volgen

We vragen aan alle bewoners om deze veiligheidsvoorschriften op te volgen bij contact met elkaar en onze medewerkers:

  • Hou afstand van elkaar. Je houdt het beste 1,5 meter afstand van elkaar. 
  • Ga alleen in de lift. Een lift is een kleine ruimte. Het is geen goed idee om met mensen uit verschillende gezinnen in 1 lift te staan. Wacht beter tot de lift opnieuw vrij is. 
  • Blijf niet langer staan in de inkomhal dan nodig is
  • Moet je niezen of hoesten? Doe dat in een papieren zakdoek die je direct weggooit in een afsluitbare vuilnisbak. Heb je geen zakdoek? Gebruik de binnenkant van je elleboog. 
  • Gooi geen gebruikte papieren zakdoeken of plastic handschoenen in de inkomhal of lift. Doe die direct in een afgesloten vuilnisbak. 
  • Was je handen vaker. Was je handen zeker direct als je thuiskomt.
  • Kom niet aan je gezicht.

 
Want samen zorgen we voor elkaars gezondheid.

Heb je nog vragen?

Contacteer ons. We helpen je graag verder.