Bouwwerken nieuwe sociale woningen op de Tribeca site zijn gestart

Projectnieuws

WoninGent heeft het startschot gegeven voor het bouwen van 44 sociale woningen op de Tribeca site. We realiseren op de site zowel eengezinswoningen als appartementen. Het project kadert in het meerjarenplan van WoninGent om meer aanbod te voorzien voor de meest kwetsbaren in de Stad. 

Als de werken volgens plan verlopen, zullen de nieuwe gebouwen in de zomer van 2024 klaar zijn

Ontwerp nieuwe gebouwen

Op de Tribeca site bouwt WoninGent een appartementsgebouw met 28 appartementen. Het gebouw zal 5 verdiepingen hoog zijn. De appartementen zullen één, twee of drie slaapkamers hebben. Daarnaast krijgt het gebouw een gemeenschappelijke fietsenstalling en ondergrondse parkeergarage met 18 parkeerplaatsen. Het appartementsgebouw krijgt een frisse, witte gevelbekledig in lijn met de overige gebouwen op de Tribeca site. 

Tussen de Frans van Ryhovelaan en Filaturestraat bouwen we 16 huizen met drie of vier slaapkamers. Ze krijgen allemaal een privétuin. 

Duurzaam, groen en energiezuinig

De woningen worden gebouwd met het oog op de toekomst, waarbij extra aandacht gaat naar duurzaamheid en energiezuinigheid. Alle woningen voldoen aan de eisen voor een BEN-gebouw (bijna energieneutraal gebouw). 

Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van regenwaterrecuperatie voor de toiletten en de buitenkraantjes van elke woning. Zowel de huizen als het appartementsgebouw zullen uitgerust zijn met zonnepanelen. 

Heb je nog vragen?

Contacteer ons. We helpen je graag verder.