Aangepast wonen in Gent weer een stukje betaalbaarder

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Projectnieuws

Op de site tussen de Sint-Bernadettestraat en de Sleutelbloemstraat trok WoninGent een nieuwbouwproject op met een appartementsgebouw, eengezinswoningen en garages. Opmerkelijk is dat dertien van de 29 appartementen aangepast zijn aan personen met een handicap. Daarmee nemen we een belangrijke stap om aangepast wonen ook betaalbaar te maken voor Gentenaars met een beperkt inkomen.
 

Nieuwbouwproject Sint-Bernadettestraat

Op de kruising van de Sint-Bernadettestraat en de Sleutelbloemstraat in Sint-Amandsberg ontwikkelden we een nieuwbouwproject met twee eengezinswoningen, een appartementsgebouw en elf garageboxen. 

De eengezinswoningen langs de straatzijde zijn moderne, ruime woningen met drie slaapkamers en een tuin. 

Het dieper gelegen appartementsgebouw telt 29 appartementen. Het gaat om zestien gewone eenslaapkamerappartementen en dertien aangepaste appartementen met hoofdzakelijk twee slaapkamers voor personen met een beperking. 

Daarbij zijn er op de site ook elf garageboxen, waarvan twee aangepast aan personen met een handicap.  


Aangepast wonen ook voor sociale huurders

“WoninGent wil als sociale huisvestingsmaatschappij een divers woonaanbod kunnen aanbieden, dat is afgestemd op de noden van onze doelgroep. Met dit project geven we sociale huurders met een handicap de mogelijkheid om in een woning te wonen die aangepast is aan hun situatie. Daarmee nemen we een belangrijke stap om aangepast wonen in Gent ook betaalbaar te maken voor Gentenaars met een beperkt inkomen”, legt Guy Reynebeau, voorzitter van WoninGent, uit.  

Het appartementsgebouw in de Sint-Bernadettestraat is volledig gebouwd volgens het toegankelijkheidsdecreet, wat betekent dat de gemeenschappelijke delen rolstoeltoegankelijk zijn. 

Dertien appartementen in het gebouw zijn speciaal ontworpen voor personen met een handicap. Dit houdt onder meer in dat de appartementen 20 % groter zijn in oppervlakte, zodat een rolstoel in alle ruimtes wendbaar is. Daarnaast hebben de appartementen bredere deuren en zijn keukens en badkamers aangepast. 

WoninGent had al een 50-tal aangepaste woningen. Nu komen er daar nog eens dertien bij. Daarenboven zijn we momenteel bezig met de bouwwerken aan nog eens 30 aangepaste woningen en dit verspreid over verschillende nieuwbouw- en renovatieprojecten. Daarmee zetten we mooie stappen om het aantal aangepaste woningen in onze portefeuille gevoelig te doen toenemen.
 

Heb je nog vragen?

Contacteer ons. We helpen je graag verder.