Hoe schrijf ik me in?

Lees eerst de voorwaarden!

Ga eerst na of je aan de 4 voorwaarden voldoet. Verzamel alle documenten en breng ze mee naar je inschrijving. Wij hebben deze documenten nodig voor alle gezinsleden ouder dan 18 jaar. 


Wie schrijft zich in?

Deze personen moeten het inschrijvingsformulier ondertekenen:

  • De persoon die zich inschrijft. 
  • De persoon die getrouwd is, wettelijk samenwoont of de feitelijke partner is van de persoon die zich inschrijft en die mee in de sociale woning komt wonen. 

Dit kan op 2 manieren:

  • Je drukt het inschrijvingsformulier zelf af. Je vult het formulier in en ondertekent het. Heb je een partner die mee in de sociale woning komt wonen? Dan moet die het inschrijvingsformulier mee ondertekenen. Je brengt het ondertekende inschrijvingsformulier, een kopie van de identiteitskaart van iedereen die het document heeft ondertekend en de juiste documenten mee naar je inschrijving. 
  • Jij en eventueel je partner tekenen ter plaatse het inschrijvingsformulier. Vergeet niet om jullie identiteitskaart en de nodige documenten mee te brengen. 

Moet er nog een taaltest gebeuren? Dan moet je partner aanwezig zijn bij de inschrijving. 
 


Waar inschrijven?

Inschrijven voor een sociale woning doe je in ons kantoor in de Kikvorsstraat 113, 9000 Gent.
Inschrijven is gratis. Je moet geen afspraak maken.

Opgelet:

Door de maatregelen tegen het coronavirus zijn onze kantoren momenteel alleen beperkt open op afspraak. Lees hier meer info over onze aangepaste dienstverlening


Bewijs van inschrijving?

Je krijgt van WoninGent een inschrijvingsbewijs en een inschrijvingsnummer. Houd dit zeer goed bij.


Waar nog inschrijven?

De sociale woningmarkt is nogal krap. Dat wil zeggen dat er meer aanvragen zijn dan woningen. Daarom is het slim je ook bij de andere Gentse huisvestingsmaatschappijen in te schrijven. 

Je kan aan WoninGent vragen om je inschrijving door te sturen naar andere sociale huisvestingsmaatschappijen en sociale verhuurkantoren in en rond Gent. 

Heb je nog vragen?

Contacteer ons. We helpen je graag verder.