Mijn gezinssituatie verandert

Laat elke verandering in je gezinssituatie binnen de 30 dagen aan WoninGent weten. Je kan dit doen aan onze balie op afspraak of via e-mail. Breng een attest van de samenstelling van je gezin mee. Dat kan je op de dienst bevolking van de stad afhalen.


Mijn gezin wordt groter of kleiner 

Als je gezin groter of kleiner wordt, kan het zijn dat je voor een andere woning in aanmerking komt dan op het moment van je inschrijving. Laat het ons weten als er een kindje bijkomt in je gezin, als er iemand bij je gezin komt wonen of als iemand je gezin verlaat.


Mijn partner en ik gaan uit elkaar 

Als je samen met je partner onder hetzelfde inschrijvingsnummer bent ingeschreven en je wil je niet langer samen kandidaat stellen, is de afspraak:

  • Eén partner wil de inschrijving behouden: deze partner behoudt het oorspronkelijke inschrijvingsnummer. De andere partner doet afstand van het inschrijvingsnummer.
  • Beide partners willen de inschrijving behouden: de referentiehuurder behoudt het inschrijvingsnummer en de inschrijvingsdatum. De partner krijgt een nieuw inschrijvingsnummer, maar behoudt de inschrijvingsdatum waarop hij ingeschreven werd in het dossier. Beide partners behouden dus de wachttijd die ze opgebouwd hebben. 
     

Heb je nog vragen?

Contacteer ons. We helpen je graag verder.