Sleutels afgeven en plaatsbeschrijving

Aan het einde van je opzegtermijn maakt WoninGent een afspraak met je voor de uitgaande plaatsbeschrijving. Je geeft dan ook alle sleutels terug aan WoninGent. 


Hoe verloopt de uitgaande plaatsbeschrijving?

  • Zorg ervoor dat de woning volledig leeg is. Haal alle meubelen, gordijnen… weg. Laat geen afval achter. Zorg dat de woning schoongemaakt is. Zorg dat alle herstellingswerken uitgevoerd zijn en dat de woning weer in oorspronkelijke staat is. 
  • De ingaande plaatsbeschrijving is het vergelijkingspunt voor de uitgaande plaatsbeschrijving. Op basis van de gebreken beschreven bij de ingaande plaatsbeschrijving, kijken we of jij extra schade hebt veroorzaakt en welke kosten jij moet betalen. Want als je je woning beschadigt, dan moet je dit zelf betalen. 
  • Samen met ons noteer je de meterstanden van de nutsvoorzieningen op de overnamedocumenten. Vul je nieuwe adres in op de overnamedocumenten. Je ontvangt de slotfacturen daarna van je leverancier. 
  • Je geeft alle sleutels terug aan WoninGent. Het gaat om de sleutels van je woning en eventueel de sleutels van je berging, kelder, garage, tuinhuis of tuinhek.


Wat als ik zelf niet aanwezig kan zijn?

Zorg ervoor dat je aanwezig bent op de afspraak. Is er niemand aanwezig? Dan wordt een kost voor de nutteloze verplaatsing van onze medewerkers aangerekend. 

Stuur je iemand anders? Dan moet deze persoon een ingevulde volmacht meehebben die door jou is ondertekend. Zo kunnen we controleren dat deze persoon jou mag vertegenwoordigen. 

Als je gewoon de sleutels in de brievenbus van onze kantoren steekt of je woning verlaat zonder afgifte van de sleutels, blijf je verantwoordelijk voor eventuele schade. 
 

Heb je nog vragen?

Contacteer ons. We helpen je graag verder.