Sleutels afgeven en plaatsbeschrijving

Aan het einde van je opzegtermijn maakt WoninGent een afspraak met je voor de uitgaande plaatsbeschrijving. Je geeft dan ook alle sleutels terug aan WoninGent. 


Hoe verloopt de uitgaande plaatsbeschrijving?

  • Maak de woning helemaal leeg. Haal alle meubelen, gordijnen… weg. Laat geen afval achter. Zorg dat de woning proper is. Zorg dat alle herstellingswerken gebeurd zijn en dat de woning weer in oorspronkelijke staat is. 
  • We vergelijken uitgaande plaatsbeschrijving met de ingaande plaatsbeschrijving. Op basis van de gebreken beschreven bij de ingaande plaatsbeschrijving, kijken we of jij extra schade hebt veroorzaakt en welke kosten jij moet betalen. Want als je je woning beschadigt, dan moet je dit zelf betalen. 
  • Samen met ons noteer je de meterstanden van de nutsvoorzieningen op de overnamedocumenten. Vul je nieuwe adres in op de overnamedocumenten. Je ontvangt de slotfacturen daarna van je leverancier. 
  • Geef alle sleutels terug aan WoninGent. Het gaat om de sleutels van je woning en eventueel de sleutels van je berging, kelder, garage, tuinhuis of tuinhek.


Wat als ik zelf niet aanwezig kan zijn?

Zorg ervoor dat je aanwezig bent op de afspraak. Is er niemand aanwezig? Dan wordt een kost voor de nutteloze verplaatsing van onze medewerkers aangerekend. 

Je kan iemand anders sturen. Deze persoon moet een ingevulde volmacht meehebben die door jou is ondertekend. Zo kunnen we controleren dat deze persoon jou mag vertegenwoordigen. 

Als je gewoon de sleutels in de brievenbus van onze kantoren steekt of je woning verlaat zonder afgifte van de sleutels, blijf je verantwoordelijk voor eventuele schade. 
 

Tarieflijst bij schade

Je hebt schade veroorzaakt aan de woning en je hebt die niet hersteld? In dat geval berekenen we de kostprijs van de herstelling op basis van onze tarieflijst voor uitgaande plaatsbeschrijvingen. Lees dus zeker onze tips over hoe je extra kosten kan vermijden. 

Heb je nog vragen?

Contacteer ons. We helpen je graag verder.